Feria de San Antón barst los in Maro

MARO – In het tot de gemeente Nerja behorende kustdorp Maro wordt de komende dagen het jaarlijkse Feria de San Antón Abad gevierd. Het traditionele feest is een eerbetoon aan de lokale beschermheilige en begint zaterdag 13 januari rond 18.00 uur met een dienst en kransleggingen bij de Iglesia de Las Maravillas.

Daarbij trekt (vanaf circa 18.30 uur) het Coro Rociero de la Peña Mareña en de muziekband Charanga Brass Town door de straten van Maro en worden overal in het dorp door (buurt)verenigingen vreugdevuren aangestoken. Rond 22.30 uur wordt dan het grote gemeentelijke vreugdevuur op de Plaza de la Iglesia aangestoken en is er feest met daarna live-muziek in de gemeentelijke feesttent, verzorgd door de uit Nerja afkomstige band Los Falis. De lokale DJ ‘Lio’ zorgt voor de omlijstende klanken tot diep in de nacht.

Maro San Anton 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s