San Sebastián-fiësta in Frigiliana

FRIGILIANA – Het bergdorp Frigiliana eert op zaterdag 20 januari de lokale beschermheilige San Sebastián. Dit gebeurt met een aantal traditionele gebruiken, waaronder een processie door het dorp, vuurwerk, muziek en dans.

De Día de San Sebastián wordt zaterdag geopend met een heilige mis in de lokale kerk, het feest barst rond 12.45 uur los op het Parque de Andalucía met een optreden van de dansgroep Ángela Muñoz. Een uur later volgen er optredens door verschillende jeugd dans- en zanggroepen, de rest van de middag wordt gevuld met allerlei activiteiten voor kinderen.

Vanaf 19.30 uur trekt er de traditionele en plechtige processie ter ere van San Sebastián door de straten van her bergdorp. Rond 21.00 uur is er een live-optreden van de band Los Electroduendes in de gemeentelijke feesttent.

Frigiliana San Sebastian 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s