Málaga CF ploetert voort

MALAGA – Voetbalclub Málaga CF is er tijdens de winterstop niet in geslaagd om de negatieve prestatiecurve van de laatste maanden om te buigen. In de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft in ‘La Liga’ kreeg de thuisclub in het eigen stadion La Rosaleda opnieuw een dreun te verwerken: het bezoekende Espanyol ging maandagavond met een 0-1 overwinning en drie punten rijker weg uit het koude Málaga.

De enige en winnende treffer van de avond lag al na zes minuten spelen in het doel van het thuisclub. Zuur genoeg voor Málaga werd die ook nog gescoord door ex-speler Sergi Darder, die tot 2015 vier seizoenen lang de kleuren van de blauw-witte formatie verdedigde. Darder prikte de bal op aangeven van Sergio García achter Málaga-doelman Roberto Jiménez.
De thuisclub had daarna weliswaar een licht veldoverwicht, zette in de laatste minuten ook aan voor een heus slotoffensief, maar doelpunten bleven daarbij uit. Luis Hernández en Borja Bastón waren in blessuretijd met kopballen dicht bij de gelijkmaker, maar zagen de bal aan de verkeerde kant van de doelpalen verdwijnen.

Na achttien speelronden staat Málaga CF met elf punten nu negentiende en voorlaatste op de ranglijst van de Primera División. Op vrijdag 12 januari wacht de volgende klus met een uitwedstrijd bij middenmoter Getafe (aftrap 21.00 uur).

Malaka Fans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s