Veel instanties en supermarkten dicht op dinsdag en donderdag

NERJA – Het overgrote deel aan supermarkten en instanties in Nerja is zowel dinsdag 10 oktober als donderdag 12 oktober gesloten. Dit in verband met de viering van een lokale feestdag (dinsdag) én een nationale feestdag (donderdag).

In Nerja wordt dinsdag 10 oktober jaarlijks de Día de Nuestros Santos Patronos Ntra. Sra. de las Angustias en San Miguel Arcángel gevierd, waarmee een eerbetoon wordt gebracht aan de lokale beschermheiligen.

Twee dagen later (donderdag 12 oktober) wordt in geheel Spanje de Día de Hispanidad gevierd. Op deze datum ‘ontdekte’ Christoffel Columbus in 1492 Amerika. Dit betekende het begin van de verspreiding van de Spaanse cultuur en taal buiten Europa.

SpaanseVlag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s