Reiswaarschuwing voor Catalonië

NERJA/MADRID – Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reiswaarschuwing afgegeven voor Catalonië. Spanjaarden en toeristen die naar de autonome provincie reizen, moeten voorzichtig zijn, zo stelt het departement. Dit in verband met de onrust die er heerst inzake het aangekondigde referendum (op 1 oktober) over onafhankelijkheid.

Dat laatste is door de Spaanse rechtbank verboden, waarbij de Guardia Civil zelfs opdracht heeft gekregen om Catalaanse bestuurders aan te houden en stembiljetten in beslag te nemen. Daardoor is de spanning in Catalonië verder opgelopen, in Barcelona gingen woensdagavond tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen deze gerechtelijke beslissing.

Reizigers wordt aangeraden om zichzelf op de hoogte houden van de situatie door ‘lokale media te volgen’ en vooral in Barcelona mensenmassa’s te vermijden.

SpaanseVlag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s