Protección Civil redt twee Zweden uit Río Chillar

NERJA – De lokale hulpdienst Protección Civil van Nerja heeft donderdag in de namiddag twee Zweden gered, nadat deze hopeloos waren verdwaald en vast kwamen te zitten in een dode zijtak van de Río Chillar bij Nerja. Het koppel werd rond 18.15 uur, ongedeerd, gevonden na een zoektocht van 2,5 uur.

Zowel de Protección Civil als de Policía Local en de Guardia Civil rukken gedurende het hoogseizoen met grote regelmaat uit om wandelaars te redden uit het gebied rond de Río Chilar. Vaak betreft het mensen die zijn uitgegleden in het water en daarbij een breuk hebben opgelopen, een enkele keer ziet iemand kans om zo ver van de bestaande route af te dwalen dat hulpdiensten worden ingeschakeld. De overgrote meerderheid van deze ‘slachtoffers’ is van Spaanse nationaliteit, waarbij onderschatting van de moeilijkheidsgraad van deze populaire wandeling vaak de oorzaak vormt van de misère.

Foto © Protección Civil Nerja

Nerja ProteccionC RioC Zweden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s