Bustrip vanuit Nerja naar Caminito del Rey

NERJA – Voor 32 euro per persoon geheel georganiseerd de befaamde Caminito del Rey lopen, inclusief busreis vanuit Nerja, toegang tot het ‘Koningspad’ én een gids: dat kan op vrijdag 20 oktober. De Club Internacional de Nerja heeft voor die dag een busreis georganiseerd voor zowel leden (die betalen zes euro minder) als niet-leden.

Inschrijven kan bij de uitvalsbasis van de internationale vereniging aan de Calle San Juan 42 in de binnenstad van Nerja, op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen tussen 11.00 en 13.15 uur. Bij het boeken dient wel een paspoort getoond te worden. Vertrokken wordt er vanaf 07.00 uur bij diverse opstappunten in Nerja, de terugkeer in Nerja wordt rond 18.00 uur verwacht.

De Club Internacional Nerja is een sociale en culturele organisatie die zich onder meer bezig houdt met het organiseren van trips vanuit Nerja. De organisatie kan op Facebook worden gevonden onder de naam ‘cidnerja’, emailadres voor meer informatie: clubinternacionaldenerja@outlook.com .

Het in 2015 opnieuw geopende ‘Koningspad’, de befaamde Caminito del Rey, is inmiddels al uitgegroeid tot één van de toppers qua toeristische attracties in geheel Europa. In het eerste jaar na de uitgebreide renovatie maakten al meer dan 300.000 toeristen de wandeling over de nu beveiligde paden langs duizelingwekkende hoogten en rotspartijen.

Het vermaarde en historische wandelpad El Caminito del Rey door de El Chorro-kloof bij Álora in de provincie Málaga werd na een lange restauratie in 2015 met de Semana Santa (Pasen) heropend. Het pad stond lange tijd bekend als levensgevaarlijk. Mede om die reden werd het pad in 1992 officieel gesloten en werd het eerste stuk afgesloten, maar ondanks dat zagen nog steeds avonturiers  kans om de tocht te wagen. In 1999 en 2000 overleden vier mensen na ongeluk, in februari 2010 liet een Zwitserse bergbeklimmer er het leven na een val.

Inmiddels is, met behulp van helikopters en vaak kunst- en vliegwerk door de werkers, het pad hersteld en beveiligd na een investering van 2,24 miljoen euro. Het pad stamt van origine uit 1905 en diende aanvankelijk om spullen te transporteren van de Chorowatervallen naar de Gaitenajowatervallen en vica versa. Het originele pad is drie kilometer lang, op sommige punten amper een meter breed en bevindt zich circa honderd meter boven een rivier.

Caminito del Rey FT CD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s