Valencia droogt Málaga CF af

VALENCIA – Voetbalclub Málaga CF is bezig aan een dramatische start van het seizoen 2017/2018 in de Spaanse Primera División, ook wel ‘La Liga’ genoemd. Na vijf wedstrijden heeft de Andalusische formatie nog altijd nul punten. Dinsdagavond legde Valencia op pijnlijke wijze de tekortkomingen van de ploeg bloot: Málaga werd met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Het was na het nipte 1-0 verlies bij Atlético Madrid de tweede verliespartij voor Málaga in drie dagen tijd. In Valencia was het vooral de Italiaan Simone Zaza (deze zomer overgekomen van Juventus) die zich ontpopte als plaaggeest voor de brigade van trainer Michél. Zaza liet een onvervalste hattrick optekenen met treffers in de 55ste, 60ste en 63ste minuut, nadat hij een vroeg doelpunt (na amper 7 minuten spelen) afgekeurd zag worden. De andere Valencia-doelpunten kwamen van Santi Mina (openingstreffer na 17 minuten) en Rodrigo Moreno, die vier minuten voor tijd nog wat extra zout in de Andalusische wonden strooide: 5-0.

Typerende voor de onmacht van Málaga CF in aanvallend opzicht was wel dat de bezoekers 53 procent van het balbezit lieten noteren, maar die meerderheid niet in doelpunten wisten om te zetten. Zaterdag 23 september mag Málaga in het eigen stadion La Rosaleda (aftrap 18.30 uur) opnieuw jagen op de eerste punten in dit voetbalseizoen. Tegenstander is dan het Baskische Athletic Bilbao.

MalagaStaionWedstrijd2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s