Dorpsfeest Sayalonga

SAYALONGA – In het dorpje Sayalonga, even achter Algarrobo op zo’n twintig kilometer van Nerja, wordt van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juli het jaarlijkse Feria gevierd. Dit dorpsfeest kent  een keur aan sportieve evenementen naast allerlei dans- en muzikale activiteiten.

De eerste dag (vrijdag 14 juli) begint om 09.00 uur in de ochtend met wat vuurwerk, gevolgd door de lokale zwemkampioenschappen in het Piscina Municipal de Sayalonga (11.00 uur). Om 19.30 uur staat er een voetbaltoernooi op de rol, rond 21.00 uur zorgt de Banda de Música de Sayalonga voor de muzikale opening. Om 22.00 uur is er een optreden van het orkest Melodías en het Trio Tangai op het Plaza Rafael Alcoba, een uur later is het de beurt aan de lokale dansgroep Amanecer. Rond middernacht vinden in de grote feesttent de verkiezingen tot koning en koningin van het feest plaats.

Zaterdag 15 juli beginnen de festiviteiten rond 13.00 uur met onder meer een grote paella-maaltijd, om 15.30 uur is er een optreden van de dansgroep Alborea. In de avonduren staan de halve finales van het voetbaltoernooi op de rol en staan er vanaf 22.00 uur weer optredens gepand van het orkest Melodías en het Trio Tangai op het Plaza Rafael Alcoba.

Ook op zondag 16 juli staat het dorp bol van de activiteiten met onder meer kinderspelen en in de avond opnieuw allerlei optredens. Om 20.00 uur staat de finale van het voetbaltoernooi gepland op het gemeentelijk sportpark, vanaf 22.00 uur is er muziek en dans onder de klanken van het orkest Vintash en het Trio Tangai. Om 01.00 uur in de nacht is er een groot vuurwerk, vanaf 02.00 uur gaar het feest, met livemuziek, nog door tot 08.00 uur de volgende ochtend.

Sayalonga Feria 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s