Arrestaties in onderzoek naar corruptie rond illegale vuilstort Nerja

NERJA – In het onderzoek naar mogelijke corruptie en valsheid in geschrifte rond het onterecht legaliseren van een vuilstortplaats in Nerja zijn deze week door de Guardia Civil 12 personen in en rond Nerja gearresteerd. Tegen nog eens 25 verdachten loopt nog een onderzoek. Inmiddels is er ook beslag gelegd op een totaal van meer dan 170 roerende- en onroerende zaken als huizen, grondstukken en diverse voertuigen met een waarde van meer dan 5 miljoen euro.

Dit meldden diverse Spaans media, waarbij ook gewag wordt gemaakt van de betrokkenheid van een groot aantal ambtenaren, raadsleden en een mogelijke betrokkenheid van zowel de huidige als de voorgaande burgemeester van Nerja.

Het zou vooral gaan om het oogluikend toestaan van het dumpen van illegaal en gevaarlijk afval in een oude steengroeve bij Rio de la Miel de Nerja, met milieu-gevolgen voor het natuurpark Parque Natural Sierra Tejeda, Almijara y Alhama. De afval werd gedumpt door bedrijven die in en rond Nerja actief waren met medeweten van de inmiddels gearresteerde verdachten. Tegen hen wordt naast valsheid in geschrifte en corruptie ook ‘lidmaatschap van criminele organisatie’ ten lasten gelegd.

Eerder gepubliceerd en gerelateerd artikel : nerjadigitaal.com/2017/05/05/onderzoek-naar-rechtmatigheid-vuilstort-nerja/

Guardia Kazerne AN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s