Beslissing ‘La Liga’ te zien bij El Fuego in Nerja

NERJA – De beslissing in de Spaanse voetbalcompetitie (Primera División, ook wel ‘La Liga’ genoemd) valt zondagavond 21 mei. Dan speelt de huidige koploper Real Madrid in het stadion La Rosaleda van Málaga tegen het Andalusische Málaga CF, waarbij Real aan een punt genoeg heeft om het kampioenschap in de wacht te slepen. Wanneer Málaga de stunt van twee maanden geleden (2-0 winst op FC Barcelona, red.) weet te herhalen, kan juist die Catalaanse club alsnog met de titel gaan lopen mits ‘Barca’ zelf de thuiswedstrijd tegen Eibar wint. De ontknoping is in Nerja live te volgen via grote tv-schermen bij bar El Fuego (het thuishonk van de Peña Malaguista de Nerja, de lokale supportersclub van Málaga CF, te vinden aan de Calle Filipinas even vóór de boulevard bij Playa Burriana) vanaf zondagavond 20.00 uur.

Saillant detail is tevens dat Málaga aan een eventuele titel van Real Madrid één miljoen overhoudt. Die ‘bonus’ werd enkele jaren geleden bedongen bij de transfer van het voetbaltalent Isco van Málaga naar Real, waarbij een clausule werd opgenomen dat Málaga een miljoen krijgt bij iedere titel die Real in de wacht sleept en waaraan Isco een bijdrage heeft geleverd. Logisch dat deze wedstrijd vooral door Barcelona met argusogen wordt gevolgd; de Spaanse voetbalbond heeft toegezegd dat een speciale commissie een oog in het zeil houdt omtrent de sportieve afwikkeling van dit cruciale duel.

Naast de ontknoping in de Spaanse competitie zijn ook veel wedstrijden uit de laatste speeldag in de Engelse Premier League live te zien bij El Fuego. Deze wedstrijden worden allemaal zondagmiddag vanaf 16.00 uur afgewerkt.

Nerja Fuego 20161030 klein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s