Guardia rolt criminele bendes op

LA VINUELA – Met de arrestatie van 16 verdachten heeft de Guardia Civil een einde gemaakt aan de criminele praktijken van twee groot opgezette bendes, die samen verantwoordelijk worden gehouden voor minstens 67 overvallen in de provincies Málaga, Granada, Córdoba, Jaén, Almería, Murcia en Burgos. Beide bendes schuwden daarbij geweld en intimidaties niet.

De Guardia kwam de eerste bende op het spoor na een reeks van negen, vergelijkbare, overvallen rond La Viñuela. Een speciaal rechercheteam ontdekte sporen naar Roquetas de Mar (Almería), dat als uitvalsbasis voor de (vaak gewelddadige) overvallen werd gebruikt. De criminelen bedienden zich van gestolen auto’s  met vervalste nummerplaten, de voertuigen werden na de overvallen in brand gestoken. De twee leiders waren van Marokkaanse nationaliteit, daarnaast werden er van deze bende nog zeven leden (Marokkanen en Spanjaarden) aangehouden en vastgezet.

De tweede opgerolde organisatie bestond uit zes Roemenen en een Italiaan, die in Coín werden gearresteerd. Deze bende was gespecialiseerd in inbraken op klaarlichte dag als de bewoners van huis waren. De buitgemaakte goederen werden in Torremolinos door een Italiaanse heler verkocht.

Guardia dogs 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s