Oude brug Puento Viejo afgesloten

NERJA – Het heeft even geduurd, maar de reparatie van de oude brug Puente Viejo bij de entree van Nerja over de Rio Chillar is eindelijk begonnen. De brug werd dinsdag (16 mei) rond het middaguur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. De Puente Viejo werd in oktober 2015 zwaar beschadigd tijdens een storm, waarbij de schade deels ook het gevolg was van achterstallig onderhoud.

Een complete renovatie werd destijds al door de gemeente aangekondigd, welke in de maanden erop zou worden uitgevoerd. Verder dan wat noodreparaties kwam het echter nooit, ondanks een officiële aankondiging dat de brug in november 2015 uitgebreid onder handen zou worden genomen. De gemeente hield destijds zelfs een referendum, waarbij de bevolking van Nerja mocht kiezen tussen de handhaving van de huidige kasseienlaag of het aanbrengen van nieuw asfalt.

Veel animo was er niet voor dit referendum, toch besloot het toenmalige gemeentebestuur in te gaan op de wens van de meerderheid en de kasseien te vervangen. Uiteindelijk kwam er tot op heden niets van terecht. Voor de reparatie van de brug is een budget beschikbaar gesteld van 90.000 euro.

Het verkeer richting Playa Playazo, Torrecilla en het Parque Verano Azul is voorlopig gedwongen om te rijden via de nieuwere brug op de N-340 (komende vanaf de autoweg of de kustweg vanaf Torrox) en de Calle San Miguel/Plaza de la Ermita. De afsluiting zal volgens de gemeente ‘hooguit een maand duren’.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

Een gedachte over “Oude brug Puento Viejo afgesloten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s