Ander eindpunt voor San Isidro-processie

NERJA – De Grotten van Maro waren maandag voor de laatste keer het eindpunt van de San Isidro-processie. De gemeente, het bestuur van de Grotten én de Botanische Tuinen van Maro willen af van de circa tienduizend feestgangers die zich jaarlijks verzamelen op en rond het feestterrein naast de Grotten.

Daarbij wordt telkens schade aangebracht aan die Botanische tuinen (met miljoenensubsidies uit de Europese Gemeenschap gerealiseerd) door rondzwervende en urinerende feestgangers. Vooral dit laatste heeft de gemeente doen besluiten te zoeken naar een alternatieve locatie als eindpunt van de processie.

Die lijkt inmiddels gevonden in een terrein rond Castillo Alto, achter de Lidl-supermarkt bij de toegangsweg naar de autoweg A-7. Daar voerde processie ook al eerder naar toe, voordat in 1984 het eindpunt werd verlegd naar de Grotten bij Maro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s