Saharazand daalt neer met regen in Nerja

NERJA – Veel auto-, scooter- en motorfietsbezitters in Nerja sloegen vanochtend even ontzet de handen voor het gezicht bij het zien van hun voertuigen. Een korte maar heftige regenbui bedekte vrijwel alles in de straten met een vieze, roestachtige, laag vuil. Dit werd veroorzaakt door Saharazand uit Afrika, dat met luchtstromingen werd aangevoerd en door de regen neersloeg op de kustplaatsen aan de Costa del Sol.

Een dergelijke ‘rode regen’ wordt in Spanje de ‘Lluvia con barro’ of ‘Lluvia de sangre’ (vrij vertaald ‘bloedregen’) genoemd vanwege de roestige rood/bruine kleur. Voor de wasstraten in Nerja lijken de komende dagen weer ‘gouden tijden’ aangebroken.

Foto’s © NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s