Toeristen vinden weg naar museum

NERJA – Het heeft een paar jaar geduurd, maar toeristen blijken momenteel massaal de weg naar het Historisch Museum van Nerja te hebben gevonden. Dit blijkt uit recent openbaar gemaakte cijfers, die aangeven dat er afgelopen een groei qua aantal bezoekers heeft plaatsgevonden van liefst 60 procent.

Vorig jaar nog riep de gemeente een commissie in het leven die moest onderzoeken waarom het bezoekersaantal ver achterbleef bij de verwachtingen. Ook zonder die commissie lag de oorzaak voor de hand: bij de realisatie van het Plaza de España enkele jaren geleden werd het museum gebouwd in de meest afgelegen hoek van dat plein en is het (nog steeds) grotendeels aan het oog onttrokken.

Volgens de onderzoekers is er nu sprake van een grotere bekendheid onder het publiek, ‘mede door de introductie van de ‘Cuevatren’ (het treintje dat toeristen dagelijks vanaf de achterkant van het museum naar de Grotten van Nerja bij Maro vervoert), ‘door de vele mediaverwijzingen via internet’ en ‘door de inspanningen van de lokale VVV’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s