Grens van dertig graden vandaag doorbroken

NERJA – Voor het eerst in dit nieuwe zomerseizoen wordt vandaag, vrijdag 10 juni, de grens van dertig graden Celsius, qua gemiddelde dagtemperatuur, doorbroken in Nerja en omstreken. Het lijkt de voorbode van een lange en warme zomer aan de kust van de Middellandse Zee. Ook zaterdag 11 juni wordt tegen die magische grens aangehikt, waarna er volgens de Spaanse meteorologische dienst Aemet op zondag 12 juni ineens een ‘koelere dag’ tussen zit met een gemiddelde dagtemperatuur van 23 graden.

Die wordt echter weer gevolgd door een maandag (13 juni) waarop datzelfde Aemet het kwik ziet stijgen tot gemiddeld 32 graden Celsius. Voor de rest van de komende week zijn de verwachtingen dat het even onder de 30 graden blijft. Bewolking doet zich nauwelijks voor, de wind steekt aan het einde van de aanstaande week weer even de kop op.

Foto’s (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s