Activiteiten tijdens Noche en Blanco in Nerja

NERJA – De vier jaar geleden ingevoerde ‘Noche en Blanco’ in Nerja krijgt zaterdag 21 mei een vervolg. Daarbij staat Nerja bol van culturele evenementen en worden de straten en pleinen bevolkt door straatartiesten en groepen. De Noche en Blanco (niet te verwarren met het Fiësta Blanca in Nerja waarbij de bezoekers zich in het wit kleden) is een initiatief om het publiek bekender te maken met allerlei vormen van kunst en cultuur. De eerste editie werd in 2002 in Parijs gehouden en kreeg later onder dezelfde naam navolging in veel Europese steden.

In Nerja is dit jaar gekozen van de Middellandse Zee als thema. Zo wordt er tussen 11.00 en 14.00 uur in de ochtend geschilderd op het Balcón van Europa door kinderen die hun visie op de zee proberen weer te geven. Vanaf 11.30 uur een concert gepland door de ‘La Banda de Cornetas y Tambores ‘San Miguel Arcángel’, die optreden op de Calle Diputación, Plaza Cavana, Balcón de Europa, het gemeentehuid en het Plaza de España.

Vanaf datzelfde tijdstip zijn er activiteiten in de Sala Mercado met de Middellandse Zee als rode draad, daar wordt later op de dag ook de expositie ‘El azúcar en la provincia de Málaga’ geopend, die een inzicht geeft over de historie en het belang van de suikerindustrie voor het kustgebied van de provincie Málaga. Rond 13.00 uur verzorgt, op het Balcón de Europa, het poppentheater ‘La Compañía de Títeres Búho Teatro’ hun show ‘La ratita presumida’.

Vanaf 18.00 trekt het gezelschap ‘Big Dancers’ over hetzelfde traject als deBanda de Cornetas y Tambores ‘San Miguel Arcángel’ eerder op de dag. Rond 18.30 uur beginnen er diverse optreden in het Giner de los Ríos (even voorbij het Plaza Cavana) en volgen er dansvoorstellingen op het Balcón de Europa met optredens van meerdere lokale dansscholen.

Om circa 20.00 uur beginnen er tal van live-optredens op het Balcón, met onder anderen de ‘Grupo de funky de Ana y Sara’, de big band Don’t Stop en de bands NFS Rap, L.A. Cría, Nuevo Compás, María Navas, Unsespected en Corrosión.

Nerja Noche en Blanco V

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s