Bijna zestig kilometer aan skipistes open in Sierra Nevada

MONACHIL – Het heeft lang geduurd deze winter, maar het skiseizoen in de Sierra Nevada is nu echt op gang gekomen. Door de recente sneeuwval in de bergketen naast Granada waren er maandagochtend 29 februari, op amper een uur autorijden van Nerja, bijna zestig kilometer aan pistes beschikbaar voor de wintersportliefhebbers.

Ook het grootste deel van de bestaande skiliften is inmiddels operationeel. Het skigebied ligt op amper een uur autorijden van Nerja. Die verbinding is sneller geworden nadat in 2014 de autoweg tussen Almuñécar en Motril werd geopend voor het verkeer. Dit maakt het mogelijk om een ochtend en voormiddag skiën in de Sierra Nevada te combineren met een bezoek aan de stranden van Nerja in de namiddag, waar het vaak ook in de winter nog wel 25 of meer graden kan worden op zonnige dagen.

Monachil Al Andaluz

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s