Fietsspektakel in centrum Nerja

NERJA – De jaarlijkse Día de Andalucía wordt in Nerja ieder jaar gevierd met onder meer de Día de Pedal, een fietsspektakel vanaf het Balcón de Europa. Dit jaar staat op zondag 28 februari (de vaste dag voor de viering van de Día de Andalucía) de 28ste editie van dit evenement op het programma.

Voor het spektakel meldden zich de afgelopen jaren telkens circa 2.500 deelnemers. De Día del Pedal voert het deelnemersveld over een vooraf uitgezet parcours door het hart van de stad terug naar het Plaza d’España.

Snelheid is daarbij niet belangrijk, deelname en originaliteit is waar het om draait. Het evenement vormt jaarlijks een fraai en chaotisch aandoend schouwspel, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers zich urenlang vermaken in het centrum van de stad. De aanvangstijd is op zijn zachtst gezegd variabel, officieel is dat 12.00 uur maar ervaringen uit het verleden leren dat het zo maar anderhalf uur later kan zijn voordat de bonte stoet zich in beweging zet.

Dia del Pedal 2014 Groot 10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s