Degradatie Málaga CF

VITORIA GASTEIZ – Het ooit roemruchte Málaga CF is zaterdagavond 20 mei gedegradeerd naar het derde Spaanse voetbalniveau. De voetbalclub, die amper tien jaar geleden nog furore maakte in de Champions League en daar bij het debuut doordrong tot de kwartfinales, verloor de uitwedstrijd in het Baskische Vitoria Gasteiz tegen Deportivo Alavés met 2-1 waardoor (met nog één competitiewedstrijd voor de boeg) degradatie uit de Segunda División nu definitief onafwendbaar is.

Alavés, nog in de race voor het kampioenschap, had zaterdagavond op eigen veld de handen meer dan vol aan de Andalusische voetbaltrots. Málaga had over de gehele wedstrijd gezien zelfs een licht veldoverwicht. Toch nam de thuisclub direct na rust de leiding in de wedstrijd via een treffer van Asier Villalibre: 1-0.

Halverwege de tweede helft beet Málaga CF nog even van zich af toen José-Luis Muñoz-Léon de gelijkmaker liet optekenen (1-1). Drie minuten voor tijd viel het doek voor Málaga definitief met een tweede treffer voor Deportivo Alavés. Deze kwam op naam van Antonio Moyo-Vega.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s