Iets minder warm rond Nerja de komende week

NERJA – De huidige zomerse warmte rond Nerja neemt de komende week iets af. De meteorologen van het weerstation Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) verwachten in hun voorspellingen vooral in het tweede gedeelte van de week gemiddelde dagtemperaturen van amper 20 graden Celsius, waar deze waarden in het begin van de week nog kunnen oplopen naar 25 graden Celsius.

Daarbij krijgt de Andalusische kustplaats de komende dagen veel te maken met voorbij drijvende wolkendekken, die de zon tijdelijk aan het zicht onttrekken. Ook neemt de wind, in het begin van de week zwak tot matig, aan het einde van de komende week in kracht toe.

Voor het komend weekeinde is er ook een kleine kans op de zo broodnodige en gewenste regen, aangezien het uitblijven van neerslag inmiddels heeft geleid tot een alarmerende daling van één van de belangrijkste waterrreservoirs voor Nerja en omstreken. Dit bassin, het Meer van Viñuela, staat momenteel op minder dan tien procent van zijn capaciteit, terwijl de zomer in aantocht is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s