Doek valt voor Málaga CF

PONFERRADA – Na een 2-0 verlies in de uitwedstrijd tegen de aanstaande degradant Ponferradina lijkt ook het doek voor Málaga CF nu definitief gevallen. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Spaanse Segunda Divisón bedraagt de achterstand op de veilige achttiende plaats acht punten, waar er louter theoretisch nog negen zijn te verdienen.

Daarmee degradeert de Andalusische voetbaltrots opnieuw, tien jaar nadat de club nog furore maakte tijdens het debuut in de Champions League. Daarin werd Málaga CF destijds, na arbitrale dwalingen, in de kwartfinale in de extra tijd uitgeschakeld door het Duitse Borussia Dortmund. Nu is dezelfde club op weg om te degraderen uit de Segunda División om volgend seizoen actief te moeten zijn op het derde Spaanse voetbalniveau.

Met drie overwinningen op rij én een gelijkspel (vorige week) leek Málaga nog hard op weg om de ultieme ontsnappingsroute te bewandelen maar uitgerekend mededegradant Ponferradina maakte zondagmiddag 7 mei korte metten met deze illusie. Málaga had weliswaar over de gehele wedstrijd een licht veldoverwicht maar slaagde er niet om de spaarzame kansen te vertalen naar doelpunten.

Dat deed wél Yuri de Souza voor thuisclub Ponferradina met zijn treffers in de 76ste en 86ste minuut van de wedstrijd. Voor Málaga resteren nu nog twee thuiswedstrijden (tegen CD Mirandés op zaterdag 13 mei aanvang 21.00 uur én tegen UD Ibiza (in het weekeinde van 28 mei, tijdstip nog te bepalen) alsmede een uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Deportivo Alavés in het weekeinde van 21 mei (tijdstip ook nog nader te bepalen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s