Frigiliana viert Día de la Cruz

FRIGILIANA – Evenals in veel andere Spaanse gemeenten staan in Frigiliana tijdens de Día de la Cruz (zondag 30 april) her en der door het dorp fraai versierde kruisen, gemaakt en gepresenteerd door buurtbewoners en buurtverenigingen. Daarbij trakteren de omwonenden vaak de bezoekers van ‘hun’ kruis op eigen gemaakte hapjes en drankjes uit de streek.

Rond de klok van 12.00 uur begint vanaf het Parque Andalucía de rondtocht door het dorp van de gemeentelijke muziekband Banda de Música de Frigiliana met dansgroepen. Deze bezoeken elk kruis, treden even op, doen zich tegoed aan de aangeboden lekkernijen en gaan weer verder naar het volgende kruis.

Een bezoek aan deze dag is een ervaring en spektakel op zich, maar degenen die de Nederlandse mentaliteit hebben meegenomen van ‘exact op tijd beginnen, een vaste route volgen en je aan het programma houden’ gaan bedrogen uitkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s