Carnavalsviering in Nerja volgende week

NERJA – Het jaarlijkse carnavalsfeest in Nerja begint dit jaar op donderdagavond 16 februari met een ceremonie in het Centro Cultural de Nerja (19.00 uur). Het feest, één van de grootste in zijn soort aan de Costa del Sol, wordt zondagmiddag 19 februari afgesloten met de altijd indrukwekkende ´begrafenis van de Chanquete´, waarbij een grote ‘vis’ in een rouwende processie ‘ten grave’ wordt gedragen.

Op vrijdag 17 februari vinden de verkiezingen rond het kindercarnaval plaats (aanvang 17.00 uur) op het Balcón de Europa. Ook is daarbij een optocht te zien. De grote en traditionele carnavalsparade staat gepland op zaterdag 18 februari. Deze vertrekt rond 17.00 uur van de Calle Jaén om na een rondtocht door het centrum (Calle Diputación, Plaza Cavana, Calle Granada, Plaza de la Ermita, Calle San Miguel, Calle Cantarero, Calle Pintada, Calle Puerta del Mar te eindigen op het Balcón de Europa.

De jaarlijkse afsluiting is zondag 19 februari met de ´Entierro del Chanquete´, die begint om 16.30 uur op het Balcón de Europa en waarbij een grote vis door de straten van het centrum ´ten grave wordt gedragen´. Route: Balcón de Europa, Plaza Cavana, Calle Granada, Plaza de la Ermita, Calle La Cruz, Calle Pintada, Calle Puerta del Mar, Balcón de Europa om vervolgens te eindigen op het Playa Calahonda.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s