Viering Fiesta del Ajoblanco in Almáchar

ALMACHAR – In september (dit jaar van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober) wordt in Almáchar, een dorpje in de Axarquía-regio, het traditionele Fiesta del Ajoblanco gevierd. Het draait daarbij om hét lokale gerecht, de ajoblanco. Dit is een koude soep, van origine een Arabisch product, die onder meer is bereid met amandelen en knoflook.

Door het promoten van dit product, samen met allerlei andere lekkernijen uit de streek, probeert Almáchar een jaarlijks eerbetoon te brengen aan deze bron van inkomsten alsmede de Moorse invloeden uit de historie te benadrukken. Duizenden liters van deze soep worden daarbij geserveerd.

Tijdens het Fiesta del Ajoblanco verandert het dorp bovendien in een soort open lucht-museum, waarbij allerhande werktuigen uit zowel de historie als de tegenwoordige tijd worden getoond. In de avonduren is er bovendien muziek en dans, waarbij een vreugdevuur het dorp verlicht tot in de vroege nachtelijke uren. Almáchar ligt op zo’n 14 kilometer van Vélez-Málaga en 26 km van Málaga in het Axarquía-gebied in het binnenland van de Costa del Sol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s