Waterpeil Meer van Viñuela alarmerend laag

VINUELA – Ondanks de regenval op maandag 29 augustus staat het meer van Viñuela, één van de grootste waterbassins voor de regio rond Nerja, momenteel op een alarmerend laag waterpeil. Volgens de meest recente gegevens staat het peil momenteel op 11,44 procent.

Het stuwmeer, op een kleine veertig kilometer van Nerja landinwaarts achter Vélez-Málaga gelegen, heeft een totale capaciteit van 170 kubieke hectometer en een oppervlakte van 5,6 km2. Het meer van Viñuela heeft daarmee een belangrijke functie in de watervoorziening rond Nerja.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s