Calima zorgt voor extreem hoge temperaturen dit weekeinde rond Nerja

NERJA – Komend weekeinde wordt het extreem warm in Nerja en omgeving, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur kan oplopen in de richting van de veertig graden Celsius. Een en ander wordt veroorzaakt door de zogeheten Calima, een windstroom die warmte én stof vanuit Afrika aanvoert. Het stof dringt daarbij overal door en kan voor ademhalingsproblemen zorgen.

De meteorologen van het weerstation Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) waarschuwen momenteel voor dit fenomeen, dat in het verleden tot problemen in het openbare leven heeft geleid ook al omdat in extreme gevallen door de stofmuren het zicht tot vrijwel nul werd gereduceerd.

Volgens de verwachtingen van de weerkundigen gaat de Costa del Sol dit weekeinde te maken krijgen met de Calima, met ingang van maandag 15 augustus zakken de temperaturen weer naar circa 30 graden Celsius.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s