Schoonmaakactie zeewater voor Nerja en omgeving

NERJA – Voor de kust van Nerja werd dinsdagochtend 21 juni een ´opruimdienst´ gepresenteerd, die tot en met 15 september actief zal zijn met schoonmaakacties van het oppervlaktewater voor de kusten van Nerja, Algarrobo, Vélez-Málaga en Torrox.

De boten en hun bemanning richten zich daarbij vooral op het verwijderen van zowel organisch als niet-organisch afval uit de zee in zowel de ochtend- als de middaguren. ,,Voor ons, als toeristische gemeente, is het uitermate belangrijk dat het zwemwater in de zee van goede kwaliteit is. Met deze schoonmaakactie willen we ons inzetten voor het plezier en de kwaliteit dat de toeristen én onze eigen burgers in het zeewater voor de kusten van de deelnemende gemeenten beleven¨, gaf strandwethouder María del Carmen López aan bij de presentatie van de opruimdienst.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

3 gedachten over “Schoonmaakactie zeewater voor Nerja en omgeving

  1. We komen al vele jaren in Nerja en altijd is het zo geweest dat de schoonmaakbootjes worden ingezet. Maar wanneer houdt men een keer op om het vieze rioolwater in zee vlak voor de kust te lozen? Dan hoeven er geen schoonmaakbootjes meer te worden ingezet en kunnen we eindelijk eens de hele dag in schoon water zwemmen.

    Like

  2. Na een jarenlang slepende ellende vol met verzakende en/of failliet gaande aannemers, wanbeleid, falende techneuten etc. is op Burriana vorig jaar een miljoenen kostende waterzuiveringsinstallatie in werking gesteld, die het rioolwater zuivert vóór het in zee stroomt. De Junta de Andalucía heeft dit beloond met het wederom toekennen van een drietal blauwe vlaggen (kwaliteitskeurmerk) aan stranden in Nerja. De schoonmaakbootjes zullen echter, helaas, nodig blijven gezien de hoeveelheid afval die (vooral) de toeristen in de zee blijven dumpen.

    Like

  3. Ik ben een paar weken geleden nog in Nerja geweest. De viezigheid in het water is nog dezelfde viezigheid als 20 jaar geleden. Dat er (vooral) toeristen zijn die afval in het water gooien geloof ik niet helemaal. Ze zullen er zijn maar niet veel. Ik zie genoeg toeristen om me heen die hun afval netjes meenemen en in de afvalbakken gooien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s