Dertien opgetuigde kruisen te zien in Nerja tijdens Día de la Cruz

NERJA/MARO – Op dinsdag 3 mei staat in Nerja de Día de la Cruz op het programma. Deze dag, jaarlijks op 3 mei, wordt in geheel Andalusië gevierd. Daarbij worden door de aanwonenden van straten, pleinen en buurten kruisen gebouwd met vooral veel bloemenpracht.

Traditioneel worden deze bezocht door commissies, muziekkorpsen en dansgroepen, die bij die rondgang van kruis naar kruis naar trekken en deze beoordelen (en veelal ook een hapje en drankje krijgen toegeschoven door de kruisbouwers). Dit levert jaarlijks een fraai spektakel op dat ook veel toeristen trekt.

In Nerja zijn inmiddels dertien kruisen aangemeld. Deze zijn te vinden op het Paseo Balcón de Europa (Banda de Música), Plaza Cavana (AECC), Calle Diputación (Centro de Participación Activa), Calle Chaparil (Peña Nerjeña), Calle Antonio Ferrandis (CEIP Joaquín Herrera), Calle Buganvilla (Residencia del Buen Samaritano), Calle María Muñoz La Pulga (Asoc. De Vecinos de las Protegidas), Calle Salvador Rueda (Asoc. Amigos de los Poetas), Calle Jorge Guillén (Asoc. Mujeres Fuente del Badén), Hogar y Centro Social de Maro (Asoc. Maro-Cueva), bewoners van de Calle Parras en de bewoners van de Calle Almirante Carranza.

In de Axarquía-regio worden daarbij ook demonstraties geven over het maken van de zogeheten ‘Arropia’, een van oorsprong Moorse zoete lekkernij die vroeger vooral in plaatsen met suikerfabrieken (onder meer Nerja, Frigiliana en Torrox) veel werd gemaakt op dorpsfeesten van een soort zoete pasta met stroop en caramel. Een commissie zal prijzen van 500 tot 300 euro toekennen aan de drie fraaist opgetuigde kruisen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s