Málaga CF buigt pas in slotfase voor koploper

MALAGA – In het eigen La Rosaleda-stadion maakte Málaga CF het de koploper in de Segunda División SD Eibar zaterdagavond 23 april flink moeilijk. De Basken keken lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan, hadden een strafschop nodig om langszij te komen en wisten met twee late doelpunten alsnog de drie punten in de wacht te slepen (1-3).

De thuisclub speelde daarbij ruim een uur met een man minder, nadat Alberto Escassi na een half uur met rood werd weggestuurd. Halverwege de tweede helft liep ook verdediger José-Luis Muñoz tegen een rode kaart aan, waardoor Málaga het duel beëindigde met negen spelers.

Ondanks het verschil op de ranglijst (Málaga achttiende, Eibar koploper) ging de wedstrijd lange tijd gelijk op qua krachtsverhoudingen. De thuisclub nam zelfs in de vierde minuut brutaal de leiding via een treffer van Brandon Thomas. Acht minuten voor rust kwam Eibar langszij uit een benutte strafschop door José Corpas. Pas twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd wist Eibar het numerieke overtal te verzilveren met een doelpunt van Francisco Sol. Dezelfde speler bepaalde in de vijfde minuut van de blessuretijd de eindstand op 1-3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s