Viernes Santo-processie tijdens Semana Santa

NERJA – Deze week staat Nerja, evenals vrijwel alle Spaanse steden en dorpen, in het kader van de Semana Santa (de ´heilige´ week rond Pasen). Daarbij zijn er indrukwekkende processies in de stad te zien, waarbij imposante ´tronillo´s´ door de leden van de diverse broederschappen in traditionele kledij over de straten van de binnenstad worden gedragen.

Op vrijdag 15 april (´Viernes Santo´) begint de processie rond 21.00 uur bij de El Salvador-kerk, de af te leggen route voert de stoet vervolgens over de Puerta del Mar, Calle Pintada, Plaza Canterero, Calle Méndez Nuñez, Calle Bronce, Calle Cruz, Calle Ánimas, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen en het Balcón de Europa.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s