Jueves Santo-processie in Nerja

NERJA – Deze week staat Nerja, evenals vrijwel alle Spaanse steden en dorpen, in het kader van de Semana Santa (de ´heilige´ week rond Pasen). Met ingang van woensdag 13 april tot en met zondag 17 april zijn er dagelijks (met uitzondering van zaterdag 16 april) indrukwekkende processies in de stad, waarbij imposante ´tronillo´s´ door de leden van de diverse broederschappen in traditionele kledij over de straten van de binnenstad worden gezeuld.

Op donderdag 14 april is het ´Jueves Santo´ en begint de processie vanaf de El Salvador-kerk (vertrek circa 21.00 uur). De donderdagse route: Calle Puerta del Mar, Calle Pintada, Plaza Cantarero, Calle Méndez Nuñez, Calle Bronce, Calle Cruz, Calle Ánimas, Calle Granada, Plaza Cavana, Calle Carmen en het Balcón de Europa.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s