Bezoekersaantallen Cuevas de Nerja trekken weer bij

NERJA – Nu alle reisverboden en de meeste Corona-maatregelen zijn opgeheven, trekken de bezoekersaantallen van de wereldberoemde Grotten van Nerja (Cuevas de Nerja) snel bij. Dit blijkt uit de deze week gepubliceerde cijfers van La Fundación Cueva de Nerja.

Het bestuur stelt daarin goede hoop te hebben nog dit jaar terug te gaan naar het aantal bezoekers in 2019, het laatste jaar voor de Corona-pandemie. Toen bezochten 440.000 mensen de grotten, de pandemie liet dit aantal dalen tot 149.271 in het eerste jaar en 289.349 in 2021.

De huidige verwachtingen zijn dat de omzet voor dit jaar circa 5,4 miljoen euro zal zijn, wat neerkomt op een stijging van 20,56 % ten opzichte van vorig jaar. Ook het, de afgelopen twee jaar in verband met de Corona-pandemie afgelaste, Festival Internacional de Música y Danza Cueva de Nerja staat weer op de agenda. Het muzikale evenement staat voor de tweede helft van juli op de kalender.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s