Regenperiode rond Nerja houdt komende week nog aan

NERJA – Het lijkt nog niet afgelopen met de regenperiode voor Nerja en omgeving. Hoewel het in de huidige vooruitzichten voor dit weekeinde meevalt, voorziet de meteorologische dienst Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) vooral in de eerste helft van de komende week nieuwe buien rond Nerja.

Daarbij bestaat ook weer de kans op de zogeheten ´lluvia de sangre´ (bloedregen in het Spaans, red.), die de omgeving wederom roestbruin kleurt met de door de wind aangevoerde Sahara-smurrie uit Afrika. Afgelopen week kleurden de normaal witte muren van de huizen in en rond Nerja al roestbruin en werden terrassen, auto´s en tuinmeubilair overgoten met de plakkerige substantie. De huidige weersverwachtingen wijzen erop dat dit in de komende week wederom het geval gaat zijn.

Koud wordt het de komende dagen niet, waar het kwik dit weekeinde rond de 18 graden Celsius schommelt wordt volgens de meteorologen maandag 28 maart een gemiddelde dagtemperatuur van 21 graden Celsius gehaald. Wél zwelt de wind de komende dagen bij tijd en wijle aan tot krachtig of zelfs sterk. De zon laat zich de komende dagen sporadisch zien, zondag 27 maart lijkt daarbij een positieve uitzondering te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s