Waterpeil Meer van Viñuela stijgt dankzij recente regenval

VINUELA – Door de recente regenval heeft het meer van Viñuela, één van de grootste waterbassins voor de regio rond Nerja, weer vijftien procent van zijn maximum capaciteit bereikt. Daarmee zijn de grootste zorgen omtrent de extreem lage waterstand in het meer voorlopig weggenomen.

Het stuwmeer, op een kleine veertig kilometer van Nerja landinwaarts achter Vélez-Málaga gelegen, heeft een totale capaciteit van 170 kubieke hectometer en een oppervlakte van 5,6 km2. Het meer van Viñuela heeft daarmee een belangrijke functie in de watervoorziening rond Nerja.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s