Día del Pedal: jaarlijks fietsspektakel in Nerja

NERJA – De jaarlijkse Día de Andalucía wordt in Nerja ieder jaar gevierd met onder meer de Día del Pedal, een fietsspektakel door het centrum van de stad. Dit jaar staat op maandag 28 februari (de vaste dag voor de viering van de Día de Andalucía) de 33ste editie van dit evenement op het programma.

Voor het spektakel meldden zich de afgelopen jaren telkens meer dan tweeduizend deelnemers. In 2020 (de voorgaande editie, in 2021 werd de Día del Pedal afgelast in verband met de Corona-crisis)  trok de dag ruim 2.300 deelnemers. De route voert het deelnemersveld over een vooraf uitgezet parcours (lengte: circa vier kilometer) vanaf het Parque Verano Azul (vertrek 12.00 uur) door het hart van de stad terug naar het Plaza d’España.

Snelheid is daarbij niet belangrijk, deelname en originaliteit is waar het om draait. Wel is het dragen van een helm (voor kinderen jonger dan zestien jaar) verplicht. Het evenement vormt jaarlijks een fraai en chaotisch aandoend schouwspel, waarbij niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers zich urenlang vermaken in het centrum van de stad.

Inschrijven kan op de dag van het evenement vanaf 09.00 uur bij onder meer het VVV-kantoor in het centrum (bij het gemeentehuis van Nerja).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s