Carnavalsviering in Nerja

NERJA – Het jaarlijkse carnavalsfeest in Nerja begint dit jaar op donderdagavond 24 februari met een ceremonie in het Centro Cultural de Nerja. Het feest, één van de grootste in zijn soort aan de Costa del Sol, wordt zondagmiddag 27 februari afgesloten met de altijd indrukwekkende ´begrafenis van de Chanquete´, waarbij een grote ‘vis’ in een rouwende processie ‘ten grave’ wordt gedragen.

Op vrijdag 25 februari vindt de verkiezing van het fraaiste carnavalskostuum plaats in het Pabellón José Bobadilla Álvarez (aanvang 17.00 uur). De grote en traditionele carnavalsparade staat gepland op zaterdag 26 februari. Deze vertrekt rond 17.00 uur van de Calle Jaén om na een rondtocht door het centrum te eindigen op het Parque Verano Azul. Het carnavalsfeest wordt op zondagavond beëindigd met een imposant vuurwerkspektakel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s