Ontknopingen in Europees clubvoetbal in Nerja te volgen bij bar El Fuego

NERJA – De ontknopingen in de poulefases van de voetbalwedstrijden voor de diverse Europese voetbalcups zijn deze week in Nerja te zien bij de Spaans/Nederlandse bar El Fuego (aan de linkerkant bij de entree van Playa Burriana in Nerja aan de Calle Filipinas). Daar zijn deze week de Europese avonturen van zowel Ajax, PSV, Feyenoord, AZ als Vitesse te volgen.

Het nog ongeslagen Ajax speelt voor de Champions League in groep C dinsdagavond 7 december (aftrap 21.00 uur) in eigen huis tegen het Portugese Sporting. Ajax vergaarde in de voorgaande wedstrijden het maximum aantal van vijftien punten en is door de nummer twee (Sporting, negen punten) niet meer te achterhalen. De eerste onderlinge ontmoeting in Portugal op 15 september eindigde in een riante 1-5 zege voor de Amsterdammers.

In de Europa League speelt PSV donderdagavond 9 december (aanvang 18.45 uur) in groep B een uitwedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad. De eerste ontmoeting tussen beide clubs in Eindhoven eindigde op 16 september in een 2-2 gelijkspel. PSV staat in deze poule tweede met acht punten, achter de Franse koploper AS Monaco (elf punten). Real Sociedad volgt als derde met zes punten.

De nieuwe Conference League heeft nog drie Nederlandse clubs in de strijd. Daarvan speelt AZ donderdagavond (18.45 uur) in groep D als koploper in Alkmaar een thuiswedstrijd tegen het Deense Randers FC. AZ is door de concurrentie niet meer te achterhalen met elf punten uit vijf duels, Randers staat tweede met zeven punten.

Feyenoord (koploper in poule E) speelt het laatste duel in de poulefase tegen het Israelische Maccabi Haifa. De wedstrijd wordt vanaf 21.00 uur in Rotterdam afgewerkt. Ook Feyenoord is met elf punten uit vijf wedstrijden niet meer te achterhalen en is al zeker van groepswinst.

Vitesse (poule G) komt donderdagavond vanaf 21.00 uur in Arnhem in actie tegen het Sloveense Mura. In deze poule is het Franse Rennes al zeker van de eerste plaats, Vitesse vecht nog met het Engelse Tottenham Hotspur (beide ploegen hebben zeven punten uit vijf duels) om de tweede plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s