Europees clubvoetbal te zien bij bar El Fuego in Nerja

NERJA – De voetbalwedstrijden voor de diverse Europese voetbalcups zijn deze week in Nerja te zien bij de Spaans/Nederlandse bar El Fuego (aan de linkerkant bij de entree van Playa Burriana in Nerja aan de Calle Filipinas). Daar zijn deze week de Europese avonturen van zowel Ajax, PSV, Feyenoord, AZ als Vitesse te volgen.

Ajax speelt voor de Champions League in groep C woensdagavond 3 november (aftrap 21.00 uur) in Duitsland een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. De eerste onderlinge ontmoeting in Amsterdam eindigde twee weken geleden in een ruime 4-0 zege voor groepsleider Ajax (negen punten uit drie wedstrijden, Dortmund volgt met zes punten uit drie duels).

In de Europa League speelt PSV donderdagavond 4 november (aanvang 18.45 uur) in groep B een uitwedstrijd tegen koploper AS Monaco. PSV verloor de eerste ontmoeting in Eindhoven met 1-2 en staat derde in de poule met vier punten, achter Monaco (zeven punten) en het Spaanse Real Sociedad (vijf punten). Sturm Graz (Oostenrijk) is in deze groep nog puntloos.

De nieuwe Conference League heeft nog drie Nederlandse clubs in de strijd. Daarvan speelt AZ donderdagavond (18.45 uur) in groep D een thuiswedstrijd tegen het Roemeense CFR Cluj. AZ won de uitwedstrijd tegen Cluj met 0-1 en voert na drie gespeelde wedstrijden deze groep aan met zeven punten, Cluj staat onderaan met één gelijkspel uit drie wedstrijden.

Feyenoord (koploper in poule E) speelt donderdagavond vanaf 21.00 uur in de Duitsland een uitwedstrijd tegen Union Berlin, nadat het eerste onderlinge duel twee weken geleden in een 3-1 overwinning voor de Rotterdammers eindigde. Vitesse, dat twee weken terug een knappe  1-0 zege boekte op het Britse Tottenham Hotspur in Groep G, werkt donderdagavond (aanvang 21.00 uur) een uitwedstrijd tegen deze club af. Het Franse Rennes voert deze groep aan met zeven punten, Vitesse volgt met één punt minder. Tottenham staat momenteel derde met vier punten, het Sloveense Mura is nog puntloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s