Maro maakt zich weer op voor ‘Maroween’-viering

MARO/NERJA – In het, tot de gemeente Nerja behorende, kustdorp Maro staat komend weekeinde weer de jaarlijkse Maroween-viering op het programma. Na een onderbreking van een jaar (in verband met de Covid-19 pandemie) staan er zaterdag 30 en zondag 31 oktober weer tal van Maroween-gerelateerde activiteiten op het programma.

Maroween is een samenvoeging van het aloude Halloween-feest met het traditionele lokale feest rond de ‘zoete aardappelen en kastanjes’. Het activiteitenprogramma speelt zich grotendeels af op het Plaza de la Iglesia. Zowel op zaterdag als zondag beginnen de activiteiten met knutselworkshops en spelletjes voor de jongeren. Zondag wordt er voor de ouderen een toneelstuk opgevoerd en is er een zumba-show. Daarnaast is er veel muziek (DJ Toulalan op zaterdag en een optreden Plácido Vera een dag later). Ook zullen er komend weekeinde foodtrucks in Maro staan, is er een speciale Maroween-markt en zijn er een aantal attracties voor de jeugd op een minikermis-terrein.

Op initiatief van de gemeente Nerja  vertrekken op zondag vanaf 17.00 uur (tot 01.00 uur) speciale bussen vanaf de Avenida Mediterráneo in Nerja naar het nabijgelegen dorp. Vanuit Maro vervoeren deze bussen de Maroween-gangers tussen 17.30 en 01.30 uur weer terug naar Nerja.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s