Corona-incidentiecijfer loopt verder op in Nerja

NERJA – Evenals in het vorig weekeinde liep het geconstateerde aantal Covid-19 besmettingen gedurende het afgelopen weekeinde op met tien nieuwe gevallen. Hierdoor steeg het zogeheten Corona-incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) in Nerja de afgelopen dagen naar 179,7.

De stijging wordt toegeschreven aan het Feria de Nerja, waarbij ruim twee weken geleden duizenden mensen samendromden op de kermisterreinen en in de binnenstad van Nerja. De daaruit ontstane besmettingen kwamen pas de afgelopen dagen aan het licht. De recente cijfers komen naar voren in de op maandag 25 oktober gepubliceerde cijfers van de gezamenlijke gezondheidsdiensten.

In Nerja zijn nu sinds het begin van de pandemie nu 1.191 Corona-gevallen gedetecteerd. Hiervan zijn 1.131 mensen volledig hersteld verklaard. In de momenteel geldende veiligheidsmaatregelen (onder meer de mondkapjesplicht in winkels en supermarkten én het onderling houden van anderhalve meter afstand) komt vooralsnog geen verandering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s