Zon neemt regie weer in handen boven Nerja

NERJA – Na een aantal bewolkte dagen neemt de zon op zaterdag 28 augustus de regie weer in handen aan de Costa del Sol boven Nerja en omgeving. In de meest recente voorspellingen van de meteorologen van het weerstation Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) is er sprake van volop zon voor dit weekeinde en het begin van de volgende week.

De gemiddelde dagtemperatuur is voor zaterdag volgens de verwachtingen 31 graden Celsius, met ingang van zondag en voor de gehele volgende week voorzien de weerkundigen gemiddelde waardes van 27 graden Celsius. Van wind is daarbij nauwelijks sprake, de kans op neerslag lijkt voor de komende week zo goed als nihil.

Eerder gaf Aemet al een code geel-waarschuwing af voor zaterdag 28 augustus, waarbij de temperaturen op het heetst van de dag kunnen oplopen tot 38 graden. Langdurige blootstelling aan de zon wordt daarbij sterk afgeraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s