Corona-incidentiecijfer in Nerja stijgt boven duizend

NERJA – Met 34 nieuwe gevallen van geconstateerde Covid-19 besmettingen is het Corona-incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) in het afgelopen weekeinde Nerja opgelopen tot 1002,6. Dit aantal kan leiden tot het opnieuw instellen van een avondklok. Eerder hanteerde de Junta de Andalucía daarvoor een ondergrens van duizend, een getal dat het afgelopen weekeinde in Nerja werd overschreden.

Een beslissing over eventuele nieuwe maatregelen wordt in de loop van deze week verwacht. Twee weken geleden werd al besloten de stranden van Nerja tussen 23.00 uur ´s avonds en 07.00 uur ´s morgens af te sluiten in een poging het besmettingsrisico (door nachtelijke groepsvorming op de stranden) verder terug te dringen.

Het totaal aan geconstateerde besmettingen, sinds het begin van de pandemie anderhalf jaar geleden, staat voor Nerja nu op 973. Hiervan zijn 704 gevallen inmiddels volkomen genezen verklaard, een stijging van negentien gevallen ten opzichte van een week geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s