Strengere controles op naleving toegangsverbod Río Chillar

NERJA – De gemeente Nerja wil strengere en meer frequente politiecontroles rond de Río Chillar bij Nerja en Frigiliana. Het wandelen langs en door de rivier is sinds ruim een jaar verboden in verband met de risico´s op Corona-besmettingen.

Overtreders van het verbod worden door de Policía Local zonder pardon op de bon geslingerd. De wandeling langs en door de Rió Chillar tussen Frigiliana en Nerja is al jarenlang mateloos populair onder toeristen uit binnen- en buitenland.

Het verbod werd de vorige zomer ingevoerd nadat uit studies bleek dat het Covid-19 virus in zoetwaterstromen als de Río Chillar kan overleven. Dit in tegenstelling tot zout zeewater of met chemicaliën bewerkte zwembaden, waarin het virus níet kan overleven. Hierdoor is het ook deze zomer niet toegestaan de populaire wandelingen langs en door de rivier te maken.

Foto (c) NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s