Explosieve stijging Corona-gevallen in Nerja

NERJA – Binnen de gemeente Nerja zijn op dinsdag 20 juli 24 nieuwe gevallen van Corona-besmettingen gedetecteerd door de diverse gezondheidsdiensten. Door deze explosieve stijging is het incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) in één klap opgelopen tot 420,9.

De verantwoordelijke instanties beraden zich momenteel op het nemen van nieuwe veiligheidsmaatregelen. Overwogen wordt onder meer om de stranden van Nerja tussen 23.00 uur ´s avonds en 07.00 uur ´s morgens af te sluiten om daarmee te voorkomen dat groepen jongeren zich op het strand verzamelen en drankfestijnen aanrichten, waarbij de besmettingskans aanzienlijk wordt vergroot. Ook andere maatregelen worden momenteel door de Junta de Andalucía overwogen. Aan het einde van deze week wordt daaromtrent meer duidelijkheid verwacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s