Vertraging in opknapbeurt voor Balcón de Europa

NERJA – De geplande opknapbeurt voor het befaamde Balcón de Europa van Nerja gaat er, met een aantal maanden vertraging, alsnog komen. Het project was aanvankelijk voorzien in de maand mei maar liep, zoals vrijwel alle gemeentelijke projecten in Nerja, forse vertraging op door allerlei ingewikkelde ambtelijke procedures.

De afgelopen week kondigde burgemeester José Alberto Armijo aan dat alle obstakels zijn overwonnen en dat aanbestedingsprocedure kan beginnen. Gezien de geplande termijn daarvoor, twintig dagen na de gemeentelijke publicatie en nog eens drie maanden voor de uitvoering van het project (dat in twee fasen is voorzien) zullen de werken naar alle waarschijnlijkheid pas aan het einde van deze zomer plaatsvinden.

Aangepakt worden onder meer de tegels op het Balcón en (waarschijnlijk) de verouderde zitbanken. Het project wordt in twee fasen uitgevoerd, waarbij 400 m2 van de huidige bestrating wordt vervangen door klinkers van zogeheten rood travertinmarmer. Ongeveer 175 m2 aan verslechterde tegels wordt vervangen door identieke tegels in goede staat. De renovatie van de zitbanken wordt momenteel nog overwogen. Voor het gehele project is door de gemeente Nerja een budget van circa 140.000 euro uitgetrokken.

Foto (c) Archief NerjaDigitaal.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s