Extra controles op naleving toegangsverbod Río Chillar

NERJA – Met het ingaan van de zomer worden de politiecontroles rond de Río Chillar bij Nerja en Frigiliana geïntensiveerd. Het wandelen langs en door de rivier is sinds een jaar verboden in verband met de risico´s op Corona-besmettingen.

De Policía Local kondigde deze week aan dat overtreders van het verbod zonder pardon op de bon worden geslingerd en dat er in de zomermaanden vaker en strenger wordt gecontroleerd. De wandeling langs en door de Rió Chillar tussen Frigiliana en Nerja is al jarenlang mateloos populair onder toeristen uit binnen- en buitenland.

Het verbod werd de vorige zomer ingevoerd nadat uit studies bleek dat het Covid-19 virus in zoetwaterstromen als de Río Chillar kan overleven. Dit in tegenstelling tot zout zeewater of met chemicaliën bewerkte zwembaden, waarin het virus níet kan overleven. Hierdoor is het ook deze zomer niet toegestaan de populaire wandelingen langs en door de rivier te maken.

Foto (c) Ayuntamiento de Nerja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s