Negen nieuwe Corona-gevallen in Nerja tijdens het weekeinde

NERJA – Ondanks alle recent geïntensiveerde maatregelen en waarschuwingen zijn er in het afgelopen weekeinde binnen de gemeente Nerja tóch negen nieuwe Corona-besmettingen gedetecteerd. Het aantal geconstateerde Corona-gevallen binnen de gemeentegrenzen van de Andalusische kustplaats is daarmee, sinds het begin van de pandemie vorig jaar, opgelopen naar 622.

Een week geleden was dit cijfer al sterk opgelopen naar 589, waarop de gemeente besloot het toezicht op de geldende maatregelen te verhogen en extra politie surveillances uit te voeren op de bekende hangplekken voor jongeren én op/rond uitgaanspleinen. Ook is van uit de Junta de Andalucía een waarschuwing uitgegaan naar Nerja dat er verdergaande maatregelen worden overwegen als de stijging niet snel een halt wordt toegeroepen.

De gemeente Nerja heeft de lokale bevolking én de aanwezige toeristen vorige week opgeroepen om toch vooral de huidige regels in acht te nemen om een verdere escalatie te voorkomen op het moment dat het zomerseizoen op het punt van beginnen staat. Het zogeheten incidentiecijfer (het omgerekende aantal besmettingen per 100.000 inwoners) liep de afgelopen week op naar 279 (was een week geleden 212,8 en een week daarvoor 118,2). Van de 622 gedetecteerde Corona-gevallen zijn er inmiddels 543 genezen verklaard. Een en ander blijkt uit de maandag 14 juni gepubliceerde gegevens van de lokale gezondheidsdiensten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s