Armijo roept bevolking op tot waakzaamheid

NERJA – De burgemeester van Nerja, José Alberto Armijo, heeft via een persbericht en op sociale media de bevolking van Nerja opgeroepen om de waakzaamheid inzake het Corona-virus vooral niet te laten verslappen.

“Het einde van de noodtoestand en de versoepeling van de maatregelen betekent niet dat we massaal achterover kunnen leunen. Er is nog altijd een grote mate van waakzaamheid geboden. We moeten ons goed realiseren dat een toename van de Corona-gevallen, op de drempel van de zomer, onze gemeente grote schade kan berokkenen”, geeft Armijo aan.

De oproep is een reactie op huidige ontwikkelingen rond het Covid-19 virus, waarbij gedurende de afgelopen twee weken tóch weer 22 nieuwe besmettingen in Nerja zijn geconstateerd. Daarmee is het totaal aantal geconstateerde besmettingen in Nerja opgelopen naar 551 gevallen. Hiervan zijn elf mensen overleden. In dezelfde periode werden er in de gehele Axarquía-regio (waartoe naast Nerja onder meer ook Frigiliana en Torrox behoren, red.) 189 nieuwe gevallen gemeld, waarmee het totaal opliep naar 7.954 (waarvan 149 met dodelijke afloop).

“Het is aan ons als bevolking om waakzaam te blijven en te voorkomen dat we weer terugvallen in meer beperkingen”, waarschuwt Armijo tot slot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s